//
China

La Xina, capítol 2: Yangshuo, pisar el freno

Després de les tres setmanes fent el guiri i visitant la major part d’atraccions de la Xina que tots tenim al cap (gran muralla, óssos panda i companyia), el cos em demanava descansar. I, sobretot, lluny de la ciutat!

Ens despedim amb la Malene a Chengdu i em planto a Yangshuo en 28 hores, al sud del país, en tren i autobús; clima subtropical, muntanyetes Goku style, bicicleta, rius i barquetes de bambú. “Bambuu, bambuuuu!” criden els pagesos des del camp quan et veuen passar en bicicleta.

M’he allotjat en aquest hostal, el Giggling Tree, una antiga granja , enmig dels camps de te, a 30 minuts en bici del poble, reformada amb molta gràcia per una parella d’holandesos que viuen aquí amb el seu fill de 6 anys. Em diverteixo observant com el nen, ros i molt més alt que els seus amics locals, parla xinès de manera espontània i juga amb ells enmig del camp.

Yangshuo es troba entre els rius Yulong i Li i em sembla que el paisatge aquí és únic en tot el món; mítiques muntanyetes de relleu càrstic, i que surten fins i tot als bitllets de 20 yuans! El carst és una forma de modelat terrestre causat per l’aigua a través de la dissolució de roques calcàries (wikipedia dixit).

Un gust parar i descansar uns dies, disfrutar de la natura (pujar al Moon Hill, fer l’espectacular tram en vaixell des de Yangdi a XingPing, pedalar entre els camps de te fins al Dragon Bridge…), saborejar el que has viscut fins ara i pensar en la següent parada que serà… HONG KONG!

El FAIL: menjar-te 4 hores de bus i 1 hora de pateo pujant la muntanya esperant veure les espectaculars terrasses d’arròs i a l’arribar… no veure-hi més enllà de 2 metres per la boira!

El HIGHLIGHT: tornar a l’hostal de nit en bicicleta entre aquestes muntanyetes sota la llum de la lluna.

Photo album: http://www.flickr.com/photos/martacayetano/sets/China

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: