//
China

Hong Kong, l’altra cara de la Lluna

Em pregunto quantíssimes perles s’han hagut de vendre per a construir una ciutat així de bèstia. Hong Kong és alçar la vista i haver de buscar un trosset de cel entre els rascacels. En aquest sentit, m’ha recordat molt a NY. Hong Kong és Louis Vuitton i Armani, insultants Lexus i Maseratis, centres de finances, businessmen amb mirada de tauró, pijerismo al Soho i una xarxa de transport de les més eficients que he vist mai (el metro passa per sota el mar, d’illa en illa, i els transbordaments es fan en menys de 2 minuts. Enriu-te’n del de Paseig de Gràcia amb Diagonal!)

De totes maneres “cuando la mona se viste de seda”… per molt Occident capitalista que aparenti, Hong Kong respira Àsia a cada cantonada. Les seves fortes arrels pesqueres, el colonialisme britànic i l’ocupació japonesa durant la II Guerra Mundial. I això és el que la fa especial.

Fugint del soroll i el ritme frenètic de la ciutat, Hong Kong també té raconets tranquils a Lamma Island, amb platges i vegetació tropical, barquetes de pesca i mercats locals on venen peix “sec” (dried seafood), que és el tractament que tradicionalment utilitzaven per a poder-lo conservar durant molt de temps.
Em sorprèn també veure per fi, després d’un mes de voltar per la Xina, un número important de nois asiàtics ben guapos. Al loro! ;)

Una setmana fent el guiri per aquesta ciutat entre Victoria Peak, Kowloon, Ladies Market i juerga a l’LKF i Causeway Bay és més que suficient per a quedar-ne tipa d’asfalt i botigues i tirar cap a… JAPAN!

Photo album: http://www.flickr.com/photos/martacayetano/sets/HongKong

1354283424039

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: