//
China

la província de Yunnan

Yunnan és una de les 23 províncies en les que es divideix la Xina. És també l’última que trepitjo; la més freda amb diferència i amb més alçada.

Visito Lijiang i els seus voltants en bicicleta; una ciutat laberint, plena de carrerons estrets i mercats ambulants. Petat de turistes, però només xinesos, Lijiang és un destí turístic molt popular a la Xina. En 5 dies veig només a un sol occidental.

La següent parada que faig a Yunnan és Shangri La, un poble bàsicament dividit entre residents tibetans i de l’ètnia Han. Les 8 hores en furgoneta des de Lijiang a Shangri La són espectaculars; carreteres de mala mort per on sents que, a poc a poc, vas entrant a les portes del Tibet. El cel blau d’aquí em recorda als dies al desert de Mongòlia i les túniques i faldilles de colors que porten els tibetans els ajuden a aguantar de les temperatures negatives que apreten durant la major part del dia. Fot un fred que pela.

A Shangri La es respira budisme per cada raconet per on passo i aprofito per a llegir una mica sobre aquesta religió per la qual em sento cada vegada més propera. El budisme no jutja ni castiga, no hi ha un cel ni un infern com a premi o càstig, tot al contrari de la religió judeo-cristiana. Recolza l’humilitat i senzillesa de les persones i sobretot la compassió. Compassió en el sentit positiu de la paraula; és a dir, ser capaç de sortir de nosaltres mateixos i posar-nos a la pell dels altres. Ojalá ho apliquéssim al nostre mini-món…

Aquest és el meu propòsit d’any nou. Feliç 2013 a tots! Om Mani Padme Hum.

Photo album: http://www.flickr.com/photos/martacayetano/sets/Yunnan/

Yunnan Province

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: